Αρχική > Εξωτερική πολιτική, Οικονομία > Associated Press – Η Συρία πιο ασφαλής για επενδύσεις από την Ελλάδα! (Στημένο κόλπο!)

Associated Press – Η Συρία πιο ασφαλής για επενδύσεις από την Ελλάδα! (Στημένο κόλπο!)

3 Νοεμβρίου, 2012 Σχολιάστε Go to comments
Στημένο παιχνίδι κερδοσκόπων και κρατών φαίνεται να είναι πια η «κατάσταση οικονομικής ομηρίας» στην Ελλάδα από την τρόικα των τοκογλύφων. Πιο ασφαλή για επενδύσεις θεωρούν ξένες επιχειρήσεις τη Συρία παρά την Ελλάδα! Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press η ετήσια έρευνα μεταξύ των CFOs σε όλο τον κόσμο έδειξε ότι η Συρία, παρόλο που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, είναι πιο ασφαλής από την Ελλάδα για επενδύσεις.
Τρόικα, τοκογλύφοι, αγορές κερδοσκόπων έχουν στήσει την Ελλάδα ένα παιχνίδι οικονομικού εκβιασμού, για να εξαγοράσουν ότι έχει και δεν έχει τζάμπα και μετά να την μετατρέψουν σε προτεκτοράτο.
Αναλυτικότερα η έρευνα της BDO διαπιστώνει ότι η κρίση χρέους στην ευρωζώνη είναι τόσο ισχυρή που μια χώρα του ευρώ θεωρείται πιοεπικίνδυνη για να ιδρύσουν επιχειρήσεις από μία χώρα όπου ο εμφύλιος μαίνεται.
Η ετήσια έρευνα αποκάλυψε ότι μόνο το Ιράν και το Ιράκ θεωρούνται πιο επικίνδυνες περιοχές από την Ελλάδα.
«Οι οικονομικοί διευθυντές γίνονται όλο και πιο επιφυλακτικοί απέναντι σε χώρες τηςΝότιας Ευρώπης και διαπιστώνουν ότι οι επενδύσεις είναι τόσο επικίνδυνες όσο οι πολιτικά ασταθείς χώρες της Μέσης Ανατολής«, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BDO Martin Van Roekel.
Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα στην ομάδα 17 η οποία βρίσκεται στο top 10 με τις πιο επικίνδυνες χώρες της έρευνας για επενδύσεις. Η Ισπανίαβρίσκεται στη θέση με τον αριθμό 4.
Πάντως ενώ χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία αγωνίζονται να πείσουν τους επιχειρηματίες να επενδύσουν άλλοι ευημερούν. Παρά τις πρόσφατες ενδείξεις επιβράδυνσης, η Κίνα θεωρείται η πιο ελκυστική χώρα, ακολουθούν από κοντά οι ΗΠΑ, ενώ στη δεκάδα βρίσκονται η Βραζιλία, η Ινδία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Συνολικά, η έρευνα από την BDO, διαπίστωσε ότι CFOs σε όλο τον κόσμο βρίσκουν πιο δύσκολο να ασκούν τις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό.
Η έρευνα έγινε με ερωτήσεις σε 1.000 οικονομικούς διευθυντές μεσαίων επιχειρήσεων ανά τον κόσμο.
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: