Αρχική > Εξωτερική πολιτική, Οικονομία, Προβληματισμοί, Πολιτική > MKO, και νεοαποικιοκρατία στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια (1999-2013)

MKO, και νεοαποικιοκρατία στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια (1999-2013)

22 Φεβρουαρίου, 2014 Σχολιάστε Go to comments

MKO_572_355-620x380Οι τελευταίες σχετικές με τις ΜΚΟ αποκαλύψεις, αποκάλυψαν ένα κομμάτι μόνο –το συσχετιζόμενο με την διαφθορά και την ευνοιοκρατία– της σκανδαλώδους δραστηριότητας στην οποία είχαν επιδοθεί ποικίλες ΜΚΟ του «κλίματος ΓΑΠ» κατά τα τελευταία 20 χρόνια στην Ελλάδα. Οι απάτες αυτές, όμως, υπήρξαν το κερασάκι μιας τεράστιας τούρτας «χαμηλής έντασης» πολιτικής δραστηριότητας των ΜΚΟ στην Ελλάδα, που συστηματικά προωθούσαν εντός της χώρας μας αλλότρια γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Στο Άρδην, έχουμε πραγματοποιήσει την σχετική συζήτηση εδώ και μια δεκαπενταετία, αρχής γενομένης από τους βομβαρδισμούς της Σερβίας, και του ρόλου που ανέλαβαν οι δυτικές ΜΚΟ ως νέοι «ιεραπόστολοι» των σύγχρονων αποικιακών ασύμμετρων πολέμων.

Στη συνέχεια, η έρευνά μας επεκτάθηκε στην Ελλάδα, όπου συστηματικά αναλύσαμε τον ρόλο που έπαιξαν διάφορα «ιδρύματα» και ΜΚΟ –αρχής γενομένης από την χούντα– στην εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά ζητήματα διαμόρφωσης της εξωτερικής μας πολιτικής, της ευθυγράμμισής με τον “λόγο του κυρίου” (his master’s voice…) είτε σε ό,τι αφορά στις αξιώσεις της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, είτε της γερμανικής, είτε -βέβαια- της νεο-οθωμανικής.

Συγκεντρώνουμε εδώ όλα τα κείμενα που κατά καιρούς δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό μας, και που φωτίζουν σφαιρικά και σε βάθος το ζήτημα. Διότι τα κατεστημένα ΜΜΕ, προσπαθούν να το περιορίσουν μόνο σε αυτό που φαίνεται, και όχι σε αυτό που είναι…

Άρδην τεύχος 19: Οι νέοι σταυροφόροι της Δύσης πυρπολούν τα Βαλκάνια

Άρδην τεύχος 20: Ανθρωπισμός, αίμα και δολάρια

Άρδην τεύχος 54: Το ίδρυμα Φόρντ στην Ελλάδα

Άρδην τεύχος 58 (πλήρες αφιέρωμα): Ο Σόρος και οι νέο-οθωμανοί στην Ελλάδα

http://ardin-rixi.gr/archives/16373

  1. 22 Φεβρουαρίου, 2014 στο 7:18 πμ

    Reblogged this on Oxtapus *blueAction.

    Μου αρέσει!

  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: