Τι ζητούν οι BREXITers

Posted on

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.

Όταν οι Βρετανοί την Πέμπτη θα ψηφίζουν BREXIT, θα ψηφίζουν τα κάτωθι:

1ον. Ότι δεν θέλουν Ευρωπαίους μετανάστες στη χώρα τους. Δηλαδή Έλληνες και άλλους. Δεν ψηφίζουν ότι δεν θέλουν Πακιστανούς. Ίσα ίσα, που οι περισσότεροι από όσους ψηφίζουν BREXIT προτιμούν Πακιστανούς από Έλληνες. Προτιμούν Ινδούς από Κύπριους. Μια βουλευτής που άλλαξε στρατόπεδο και από “Brexiter” έγινε “Remainer”, είπε ότι “αν δεις έναν μετανάστη στο NHS, είναι πιθανότερο να σε θεραπεύει, παρά να βρίσκεται μπροστά σου στην ουρά”. Να φύγουν οι Έλληνες γιατροί. Πριν λίγα χρόνια, στο Σουΐντον που κατοικούσα, οι 3 στους 4 οδοντίατροι στην πιο κοντινή κλινική ήταν Έλληνες. Ούτε Έλληνες φοιτητές θέλουν. Προτιμούν Κινέζους. Η μάλλον θέλουν και τους Έλληνες όπως τους Κινέζους. Να τους δίνουν άδεια παραμονής για σπουδές, η οποία θα λήγει αμέσως μετά το πέρας των σπουδών τους. Έλα, πλήρωσε, πάρε ένα χαρτί και άντε στα τσακίδια.

2ον. Ότι δεν θέλουν εμπόριο με την ΕΕ. Δηλαδή με την Ελλάδα. Δεν θέλουν. Στον πίνακα βλέπουμε ότι περίπου το 7% των ελληνικών εξαγωγών πηγαίνει στη Μ. Βρετανία. Δεν το θέλουν. Ασφαλώς, ένα μέρος από αυτό συνδέεται με το κύμα μετανάστευσης. Αυτήν την αιμορραγία της δεκαετίας μας. Στο ελληνικό σχολείο του Μπρίστολ, που πηγαίνουν τα παιδιά μου το Σάββατο, πριν 8 χρόνια είχε 8 παιδιά. Σήμερα έχει 70. Στο Μπαθ, το τελευταίο δωδεκάμηνο άνοιξαν δύο σουβλατζίδικα και ένα ζαχαροπλαστείο. Με πρώτες ύλες από την Ελλάδα. Δεν τα θέλουν. Να φύγουν. Θα κάνουν, λέει, συμφωνίες με τις ΗΠΑ (που τους έχει τελευταίους στην ουρά) και την Αυστραλία. Πιασ’ τ’ αυγό και κούρευ’το.

20151017_SRC804

3ον. ΔΕΝ ψηφίζουν τη διάλυση της ΕΕ. Δεν ψηφίζουν τη χαλάρωση της τάσης ομοσπονδιοποίησης. Πάει αυτή. Πέθανε. Δεν ψηφίζουν την έλλειψη δημοκρατίας της Ευρώπης. Η δεύτερου βαθμού εκπροσώπηση συμβαίνει και εντός της εθνικής κυριαρχίας. Εξάλλου, να ψηφίζουν την έλλειψη δημοκρατίας οι Βρετανοί που εμμένουν (και καλά κάνουν, δικαίωμά τους) στη Βασιλεία, στους Δούκες, στους Σερ, στους Λόρδους’ ναι, στη Βουλή των Λόρδων, όπου αποκτάς δικαίωμα συμμετοχής λόγω οικογενειακών τίτλων, είναι μάλλον άστοχο. Αν σε ενοχλούσε αυτό τόσο πολύ, δεν θα έκανες κάτι τόσους αιώνες; Δεν είναι αυτό το πρόβλημά τους. Είναι το 1 και το 2 που έγραψα πιο πάνω. Οι Έλληνες και τα ελληνικά προϊόντα. (μεταξύ άλλων βέβαια).

4ον. ΔΕΝ ψηφίζουν κατά του ευρώ. Χαλόου! ΔΕΝ είναι στο ευρώ. Δεν ψηφίζουν κατά της Σένγκεν. Δεν είναι στη Σένγκεν.

5ον. Θέλουν να συνεχιστεί το κλίμα ξενοφοβίας στη χώρα. Δηλαδή το εξής: να περπατάς στον δρόμο μιλώντας ελληνικά και να νιώθει άνετα το τσογλαναράκι να σου φωνάζει “bloody immigrant” από το απέναντι πεζοδρόμιο.

Βέβαια, όλα αυτά δεν ξέρουν καν ποιος θα τα κάνει, πώς θα τα κάνει και αν γίνονται. Πάντως αυτά θέλουν.

http://www.antibaro.gr/article/15408

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s