Δεν έχουν ιδέα περί Ορθοδοξίας

Posted on Updated on

Οι προσκυνημένοι του Σόιμπλε και οι ανυπομονούντες να στηθούν στα τέσσερα για να υπογράψουν τα τελεσίγραφα των τοκογλύφων και να τα επιβάλλουν στον εξουθενωμένο λαό μας δυσφόρησαν που είδαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να γονατίζει στον εσπερινό του Αγίου Πνεύματος και άρχισαν να εκστομίζουν ύβρεις και σκώμματα τόσο σε βάρος του πρώτου πολίτη της χώρας όσο και εναντίον του ιδίου του τυπικού αυτής της λειτουργίας, που προβλέπει τις γονυκλισίες!

Φανερώνοντας την πλήρη άγνοιά τους για την παράδοση του τόπου μας αλλά και για τους συμβολισμούς και τα μηνύματα που στέλνει στους ανθρώπους κάθε πράξη μιας χριστιανικής τελετής, οι δοκησίσοφοι «αμφισβητίες» και αρνητές του χριστιανισμού ισχυρίστηκαν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε κάτι που δεν… χρειαζόταν ούτως ώστε να «επιδειχθεί» στα «συντηρητικά στρώματα» του «πληθυσμού». Γι’ αυτούς «συντήρηση» είναι η ένωση με τον Θεό και η ευλάβεια, ενώ «πρόοδο» αποτελεί η απελπισία του κενού και ο τρόμος ενώπιον της επέλασης του μηδενός στο οποίο πιστεύουν.

Φυσικά, προτού διατυπώσουν δημοσίως αυτές τις ανοησίες δεν φρόντισαν να ενημερωθούν για τη λειτουργία του εσπερινού του Αγίου Πνεύματος, που ο λαός μας αποκαλεί «της γονατιστής» (μια και προβλέπει γονυκλισία σε τρία σημεία της λειτουργίας) αλλά η έλλειψη κατάρτισης ουδέποτε τους εμπόδισε από το να μεταδίδουν στην κοινή γνώμη τις νόσους της αθεΐας και του αντιχριστιανικού μένους που ταλανίζει τους ιδίους.

Την ίδια στιγμή που ενθαρρύνουν, επιδοκιμάζουν ή τουλάχιστον ανέχονται ακόμα και τα αιματηρά αυτομαστιγώματα των μουσουλμάνων στο κέντρο των πόλεων, στο πλαίσιο της «ανοχής» και της «πολιτικής ορθότητας», κατηγορούν κάθε επίδειξη χριστιανικού σεβασμού στα θεία ως… τζιχαντισμό! Θα επρόκειτο για πλήρη παράνοια αν δεν ήταν καθαρή εμπάθεια αλλά και απάτη.

Ας συμβιβαστούν οι προαναφερθέντες με την ιδέα ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων ούτε τους μοιάζει ούτε θέλει να τους μοιάσει. Υπάρχουν πάμπολλοι, ευτυχώς, που δεν προσκυνούν το χρήμα, όπως κάνουν οι επαγγελματίες «προοδευτικοί»
Πηγή «Δημοκρατία»
kostasxan.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s