Αρχική > Εκπαιδευτικά, Ενδιαφέροντα, Πρόσωπα, Προβληματισμοί > ΣΧΕΔΙΟ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥ

10 Οκτωβρίου, 2016 Σχολιάστε Go to comments

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΧΕΔΙΟ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥ

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης εφαρμόζει πρόγραμμα αποδόμησης της παράδοσης και κατεδάφισης της εθνικής Παιδείας με ταχύτητα και πείσμα. Κάθε «ήπια» δήλωσή του την… ισοφαρίζει με εγκυκλίους και υπουργικές αποφάσεις που ακολουθούν κατά γράμμα ένα πρόγραμμα εθνικού αποχρωματισμού και πολιτισμικής ισοπέδωσης.

Για τα κίνητρά του πολλά μπορεί να υποθέσει κάποιος, αλλά αυτά θα εξεταστούν διεξοδικά σε άλλη χρονική στιγμή και υπό άλλες προϋποθέσεις. Αυτό που ενδιαφέρει τώρα άπαντες είναι οι επιθέσεις του στον πυρήνα της συγκρότησης του εθνικού κράτους και ο ολέθριος αντίκτυπος της πολιτικής του στην κοινωνία. Ο αστοιχείωτος υπουργός Παιδείας, που δεν μπορεί να καυχάται για άλλα επιτεύγματα στη σταδιοδρομία του πλην εκείνου της διεύθυνσης ενός κομματικού εντύπου, διεξάγει διμέτωπο αγώνα.

Πρώτος στόχος είναι η Εκκλησία του Χριστού. Τον ενοχλούν η πίστη των Ελλήνων και η άρρηκτη σχέση του λαού με τον Κύριο. Γι’ αυτό καθυβρίζει τον κλήρο και προσπαθεί να υποβιβάσει το μάθημα των Θρησκευτικών.

Δεύτερος στόχος του Νίκου Φίλη και των εντολέων του είναι το θαύμα της αρχαίας Ελλάδας. Για εκείνον η γλώσσα μας, η Ιστορία, οι πρωτοποριακοί πολιτισμοί του απώτερου παρελθόντος μας πρέπει να σβηστούν από τη συλλογική συνείδηση και τη θέση του αρχαιοελληνικού πνευματικού χρυσού πρέπει να καταλάβουν τα νεοταξικά κοπρίσματα και η τιποτοφροσύνη.

Η Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων αποκάλυψε ακόμα μία αχαρακτήριστη ενέργεια του κ. Φίλη. Οπως αναφέρει καταγγελία της, που διανεμήθηκε στον Τύπο: «Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που στάλθηκε στους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιβάλλει να διδάσκονται συνοπτικά και να μην εξετάζονται στην Α’ Λυκείου τα ακόλουθα κεφάλαια της αρχαίας ελληνικής Ιστορίας: Κυκλαδικός Πολιτισμός, Μινωικός Πολιτισμός, Μυκηναϊκός Πολιτισμός, ο Πρώτος και ο Δεύτερος Ελληνικός Αποικισμός, η σημασία των Περσικών Πολέμων, ο Πελοποννησιακός Πόλεμος, ο Φίλιππος Β’ και το οικουμενικό κράτος του Μ. Αλεξάνδρου».

Ο,τι μας ξεχωρίζει από τον σωρό, μας εμπνέει, μας γεμίζει αισιοδοξία και προσφέρει παραδείγματα προς μίμηση ο Φίλης διατάσσει να το ξεχάσουμε.

Δεν θα του περάσει!

http://www.dimokratianews.gr

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. 10 Οκτωβρίου, 2016 στο 8:47 πμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: