ΕΥΡΩΤΑΓΑΡΑΔΕΣ

Posted on Updated on

Κώστα Δημ. Χρονόπουλου

(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Πληθαίνουν οι θλιβεροί τα(γ)γοί ευρωπαίοι εταίροι ΕΥΡΩΤΑΓΑΡΑΔΕΣ/ ΕΥΡΟΝΤΟΡΒΑΔΕΣ. (Σ.Σ Δεν υπονοώ τους δικούς μας σακιδιοφόρους /ταγαράδες υπουργούς. Αυτοί δημιουργούν αισθητικό ζήτημα- πέραν της αμφιλεγόμενης διαπραγματευτικής τους ικανότητας). Ιλαροτραγική η παρουσία (όταν είχε επισκεφτεί τα Σκόπια) του νέου Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου. Άσχετος, ανιστόρητος, απαίδευτος και ιδιοτελής, Ευρωαξιωματούχος.

Οι παμπόνηροι Σκοπιανοί του επιφύλαξαν θερμότατη υποδοχή, του πέρασαν – όπως αρμόζει -καπίστρι και τον ξενάγησαν σε όλα τα ιστορικά αξιοθέατα τους.

Εκείνος – έχοντας είτε πλήρη άγνοια της Ιστορίας, ή εξυπηρετώντας ευτελείς σκοπιμότητες- θαύμαζε και, ενίοτε, ογκάνιζε από χαρά, επειδή τον αξίωσε ο Μεγαλοδύναμος να επισκεφτεί  το γειτονικό μας …. λίκνο του πολιτισμού. Την «γενέτειρα» του Μ. Αλεξάνδρου και του Φιλίππου.

Ήταν τόσο μεγάλη η συγκίνηση, τέτοιος ο ξεκαπίστρωτος ενθουσιασμός του που άρχισε να λακτίζει αδιάκριτα. Βέβαια σε αυτό……..

ευθύνονται και οι οικοδεσπότες οι οποίοι λησμόνησαν να γράψουν (σε κάποιο «άγαλμα» ή «Μνημείο») το πασίγνωστο ΑρχαιοΣκοπιανό ρητό «Σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν». Τα λακτίσματα και τα ογκανίσματα του ζωντανού  ενόχλησαν όχι μόνον τους Έλληνες αλλά και τους Ιρανούς επειδή τους ενέπλεξε – ανιστόρητα – σε πολέμους Περσών και Μ. Αλεξάνδρου (;).

Λυπηρός ο (αυτο) εξευτελισμός αυτού του ζωντόβολου. Τώρα -μετά την κατακραυγή – ανασκεύασε – (ξεδιάντροπα) τα όσα είπε και μας διαβεβαιώνει πως …. γνωρίζει Ιστορία (;).

Απόδειξη οι … νέες δηλώσεις του ότι «ο Μ. Αλέξανδρος ήταν Έλληνας!…. (Σ.Σ Δεν αποκαλείται, μελλοντικά να μας πληροφορήσει ότι ήταν Ιταλός στρατηλάτης ο οποίος ζήτησε να αποκτήσει την Ελληνική υπηκοότητα μετά από πίεση του Σκοπιανού Πρέσβη στη Ρώμη (!…).

Αναρωτιέμαι :

α. Με ποιά κριτήρια αξιολόγησης επιλέγονται , σε ηγετικά πόστα της Ε.Ε, τέτοια ζωντανά /ζωντόβολα, τα οποία περιφέρονται αδέσποτα ογκανίζοντας, λακτίζοντας, κοπρίζοντας και αδιαφορώντας παχυδερμικά για την ζημιά που προξενούν;

Ενθαρρύνοντας τους αχαρακτήριστους γείτονες  (με το να τους κουβαλάνε νερό στον άθλιο μύλο της κατάπτυστης προπαγάνδας τους)  τι άραγε νομίζουν ότι προσφέρουν ; και σε ποιούς;

β. Πως αντέδρασε (το ορθό: Γιατί δεν αντέδρασε ) η Ε.Ε και δη οι επικυρίαρχοι, τα αφεντικά;

Ούτε αυτοί δεν έχουν επίγνωση των ενεργειών και συνεπειών;                                  (Σ.Σ Δεν θα αναφερθώ φυσικά στις υποχρεώσεις τους απέναντι μας, ως εταίρων, φίλων, καθότι έχουν …. θεωρητική πλέον αξία).

Εκτός και αν, ο περί ου ο λόγος, λειτουργούσε …ως φερέφωνο του άπληστου και ανήθικου ιερατείου των ΛΥΚΟΦΙΛΩΝ των Βρυξελλών.

ΥΓ Εμείς, (Δεν με εξαιρώ) οι πάλαι ποτέ Ευρωπαϊστές, συνεχίσαμε ως Ευρωσκεπτικιστές, ΕΥΡΩΑΠΟΡΟΥΝΤΕΣ, …. ΕΥΡΟΑΠΟΡΟΙ /ζήτουλες για να καταλήξουμε Ευρωαρνητές. Πλήρως απογοητευμένοι !

Χωρίς να παραθεωρώ τις μεγάλες δικές μας ευθύνες, δεν βλέπω πλέον κανένα μέλλον σε μια (πολλά υποσχόμενη κάποτε) ένωση … αντικρουόμενων συμφερόντων, υποκρισίας, ανηθικότητας, αδικίας και ιδιοτέλειας!…

Διαβάστε περισσότερα: http://kafeneio-gr.blogspot.com/2017/02/blog-post_15.html#ixzz4Y80oGShV

Advertisements

2 thoughts on “ΕΥΡΩΤΑΓΑΡΑΔΕΣ

  vequinox said:
  Φεβρουαρίου 12, 2017 στο 3:22 πμ

  Reblogged στις Greek Canadian Literature.

  Μου αρέσει!

  ΕΥΡΩΤΑΓΑΡΑΔΕΣ – worldtraveller70 said:
  Φεβρουαρίου 12, 2017 στο 12:36 μμ

  […] Πηγή: ΕΥΡΩΤΑΓΑΡΑΔΕΣ […]

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s