Στις 28 Ιουνίου η νέα άρον-άρον και σε απαράδεκτη βάση Διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη

Posted on Updated on

Άρονάρον, χωρίς προαπαιτούμενα και θεμελιώσεις προϋποθέσεις, στην βάση των Τουρκοκυπριακών απαιτήσεων και σε πλαίσιο χειρότερο του σχεδίου Ανάν, επανασυγκαλείται στις  28 Ιουνίου η Διάσκεψη για την Κύπρο στη Γενεύη, σε κορυφαίο πολιτικό επίπεδο, υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Antonio Guterez, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα.
Στη διάσκεψη, σύμφωνα με τη δήλωση του Στέφαν Ντούζαρικ, θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ΝίκοςΑναστασιάδης, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις – ΕλλάδαΤουρκία και ΗνωμένοΒασίλειο– και η ΕΕ ως παρατηρητής.
Στη δήλωση, που εκδόθηκε στη Νέα Υόρκη, αναφέρεται πως «σύμφωνα με τη δήλωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μουσταφά Ακιντζί και τον Ελληνοκύπριο ηγέτη κ. Νίκο Αναστασιάδη, στη Νέα Υόρκη στις 4 Ιουνίου, και έπειτα από διαβουλεύσεις με όλους τους συμμετέχοντες, η Διάσκεψη για την Κύπρο θα επανασυγκληθεί στη Γενεύη στις 28 Ιουνίου 2017».
Προστίθεται πως «η Διάσκεψη για την Κύπρο θα επανασυγκληθεί σε πολιτικό επίπεδο, υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα, με τη συμμετοχή του κ. Αναστασιάδη και του κ. Ακιντζί, καθώς επίσης της Ελλάδας, της Τουρκίας και του Ηνωμένου Βασιλείου ως εγγυητριών δυνάμεων, και στην παρουσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως παρατηρητή».


Σημερινή

http://infognomonpolitics.blogspot.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s