Επάγγελμα 17 Νοέμβρη

16 Νοεμβρίου, 2017 Σχολιάστε Go to comments

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.
Δημοσιεύθηκε στην Εστία, 14 Νοεμβρίου 2017.

Αυτός είναι καταλληλότερος τίτλος για το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα, αντί του «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη»διότι η 17 Νοέμβρη ήταν το μέσο προσπορισμού του. Ως ταμίας της οργάνωσης, μάζευε τη λεία από τις ληστείες και έδινε στον εαυτό του παχυλό μισθό. Μήπως έτσι έχτισε το σπίτι του στον Βαρνάβα; Όταν κάποιος αυτο-χρίζεται δημόσιος κατήγορος, δικαστής και εκτελεστής της (θανατικής) ποινής που αποφασίζει σε κλειστό κύκλο, αυτομάτως θέτει τον εαυτό του στην ύψιστη κλίμακα της εξουσίας, διότι η μεγαλύτερη εξουσία είναι η εξουσία επί της ζωής. Συνεπώς, τρομοκρατία ίσον εξουσιολαγνεία.

Ο Βασίλης Τζωρτζάτος απεκάλυψε ότι ο Κουφοντίνας παραβίασε τις δύο ρητές προϋποθέσεις στην απόπειρα κατά Παλαιοκρασά, δηλαδή να μην βρίσκεται άλλο πρόσωπο ούτε στο αυτοκίνητο, ούτε στο πεζοδρόμιο. Τις παραβίασε επειδή βιαζόταν να πάει διακοπές και δεν μπορούσε να αναβάλλει κι άλλο την εκτέλεση! Οι προτεραιότητές του είναι ενδεικτικές. Ο Χριστόδουλος Ξηρός απεκάλυψε στο δικαστήριο ότι ενίοτε δεν γνώριζαν πολλά για τους στόχους τουςΠερίμεναν τα βιογραφικά των εφημερίδων στα θύματά τους για να διανθίσουν κατάλληλα τις προκηρύξεις τους. Η ψευδοτυχαία επιλογή του θύματος είναι κραυγαλέα της δολοφονικής φύσης τους. Όταν η κα. Μπακογιάννη ρώτησε τον Κουφοντίνα στο δικαστήριο για ποιον λόγο σκότωσε τον Παύλο Μπακογιάννη, εκείνος απάντησε «ας μην έκανε την εθνική συμφιλίωση»Όραμά του λοιπόν ο ατέρμων εμφύλιος.

Ποιο ήταν τελικά το αποτέλεσμα της τρομοκρατίας της 17Ν; Μία τρύπα στο νερό. Μεσαίοι στόχοι, ανθρώπων χωρίς ισχύ. Είτε δολοφονείς τον περαστικό Αξαρλιάν και τον οδηγό του Μομφεράτου, είτε πολιτικό, δικαστή, επιχειρηματία ή ξένο διπλωμάτη, δεν καταφέρνεις απολύτως τίποτα, παρά αίμα και θρήνο. Το μοναδικό έμπρακτο πολιτικό αποτέλεσμα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα ήταν η εξολόθρευση του κραταιού δεξιού τύπου 1975-85 με τις δολοφονίες Αθανασιάδη (Βραδυνή) και Μομφεράτου (Απογευματινή)[1].

Ο Κουφοντίνας χωρίς ίχνος μεταμέλειας -πόσο μάλλον σωφρονισμού-, διατηρεί στο ακέραιο τις απόψεις του ότι είναι «πολιτικός κρατούμενος»αντάλλαξε το αίμα των θυμάτων του με την δημοσιότητα ενός βιβλίου, γνωρίζει πού βρίσκεται το 45άρι, η γραφομηχανή και τα χρήματα των ληστειών, και αποτελεί τον Pater Patriae «αντιεξουσιαστών» και της νέας γενιάς τρομοκρατών. Όταν ο Χριστόδουλος Ξηρός δραπέτευσε παραβιάζοντας τους όρους της αδείας του, οργάνωσε αποτυχημένη απόδραση μελών της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. Τα παραπάνω είναι αρκετά για να συγκροτήσουν πιθανότητα τέλεσης νέων αδικημάτων. Παρόλ’ αυτά, το συμβούλιο των φυλακών, το οποίο απαρτίζεται από δύο διοικητικούς υπαλλήλους (υφισταμένων του υπουργού Δικαιοσύνης) και έναν πρόσφατα τοποθετημένο αντι-εισαγγελέα, αποφάσισε να ανοίξει τον μακρύ κύκλο των αδειών. Ο σάλος ανακοινώσεων του Αμερικανικού και Τουρκικού Υπ. Εξωτερικών, και των πρεσβευτών των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας δείχνει ότι δεν πρόκειται μόνο για ένα ζήτημα της επικαιρότητας, αλλά ότι εξ αυτού ελλοχεύουν διεθνείς επιπτώσεις.

Προοσθέτω εδώ ότι ο νόμος προέβλεπε δικαίωμα αιτήματος αδείας μετά από 8 χρόνια πραγματικής φυλάκισης. Μετά την παραβίαση των όρων του Ξηρού το 2014, ο νόμος τροποποιήθηκε στα 18 χρόνια και θεσμοθετήθηκαν οι φυλακές ασφαλείας. Ο πρώην υπ. Δικαιοσύνης Πανούσης κατήγγειλε το 2015 ότι ο σύμβουλος του υπ. Δικαιοσύνης Λάμπρου υποσχόταν σε καταδικασθέντες των Πυρήνων ότι θα ακυρωθούν οι δύο αλλαγές, όπερ και εγένετο, ανοίγοντας τον δρόμο στις εξελίξεις.

[1] Ίσως τρίτωνε το κακό αν η Βλάχου δεν πουλούσε συμπτωματικά εκείνη την περίοδο την Καθημερινή στον Κοσκωτά.

http://www.antibaro.gr/article/17818

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: