Αρχική > Ενδιαφέροντα, Εξωτερική πολιτική, Προβληματισμοί > Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν τη διατήρηση των δυνάμεων τους στη Συρία και την εγκαθίδρυση νέας τοπικής κυβέρνησης στη Β Συρία στις περιοχές του SDF.

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν τη διατήρηση των δυνάμεων τους στη Συρία και την εγκαθίδρυση νέας τοπικής κυβέρνησης στη Β Συρία στις περιοχές του SDF.

25 Νοεμβρίου, 2017 Σχολιάστε Go to comments
Σε χθεσινό άρθρο της η Washington Post  αναφέρει αμερικανικά σχέδια διχοτόμησης και διαμελισμού της Συρίας.Τονίζει ότι οι δυνάμεις του Assad με την κρίσιμη βοήθεια από τις πολιτοφυλακές που σπονσοράρει το Ιράν επανέκτησαν τον έλεγχο σε ένα μεγάλο μέρος στο υπόλοιπο της χώρας στον πόλεμό τους με τους σύριους αντάρτες που μάχονται για το τέλος του  »αυταρχικού καθεστώτος » του προέδρου.Μια απότομη απόσυρση των ΗΠΑ θα επέτρεπε στον Άσαντ να σαρώσει το συριακό έδαφος και να διασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση – ένα αποτέλεσμα που θα δομούσε μια νίκη για το Ιράν, τον στενό σύμμαχό του.
Για την αποφυγή αυτής της εξέλιξης αξιωματούχοι των U.S.Α ισχυρίζονται ότι σχεδιάζουν τη διατήρηση των αμερικανικών δυνάμεων στη Β Συρία — όπου οι αμερικανοί εκπαίδευσαν και βοήθησαν τους SDF κατά του Ισλαμικού Κράτους— και την εγκατάσταση μιας νέας τοπικής κυβέρνησης εκτός της διακυβέρνησης Assad σε αυτές τις περιοχές.
Η εφημερίδα τονίζει ότι η παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία είναι απαραίτητη για ν΄ασκηθεί και πίεση στον Άσαντ ώστε να προβεί στις αναγκαίες υποχωρήσεις που του ζητούνται στα πλαίσια της μετάβασης.

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: