Αρχική > Ενδιαφέροντα, Οικονομία, Πρόσωπα, Προβληματισμοί, Πολιτική > Iσχύς του χρήματος και λεηλασία ιδεών

Iσχύς του χρήματος και λεηλασία ιδεών

Εικόνα: Αλκιβιάδης Κωνσταντίνος Κεφαλάς
Από τον
Αλκιβιάδη Κ. Κεφαλά
Οι δυνάμεις που καθορίζουν τις πολιτικές πράξεις και αποφάσεις, καθώς και τη διαμόρφωση των συλλογικών ταυτοτήτων, είναι η ισχύς των ιδεών, η δύναμη των παθών και του χρήματος και, τέλος, η ανθρώπινη βλακεία. Και οι τέσσερις θεμελιώδεις συνιστώσες της πολιτικής συμπεριφοράς και της ατομικής έκφρασης είναι δυνατόν να αποβούν καταστροφικές και ολέθριες για μια χώρα εάν χρησιμοποιηθούν καταλλήλως από τρίτους.
Αρχικά, η ισχύς των ιδεών βασίζεται στο γεγονός ότι αποτελούν το τέλειο όχημα εξαπάτησης των πολιτών με σκοπό την κατάληψη της εξουσίας από οργανωμένες πολιτικές ομάδες, των οποίων οι πράξεις, από τη στιγμή που θα καταλάβουν την εξουσία, είναι διαφορετικές από το περιεχόμενο των ιδεών. Επί παραδείγματι, οι «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ διακήρυτταν ότι θα «έσκιζαν τα Μνημόνια», ενώ αμέσως μετά την έφοδό τους «στα «χειμερινά ανάκτορα» όχι μόνο έσυραν τη χώρα στο επαχθές τρίτο Μνημόνιο, παραδίδοντάς τη για ακόμη μια φορά στη γερμανική κρεατομηχανή, αλλά προσφάτως νομοθέτησαν και το τέταρτο, αδιαφορώντας εάν διαλύουν εντελώς τη χώρα και την κοινωνία.
Ταυτόχρονα, ενώ προπαγάνδιζαν ότι η εργασία αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, σήμερα έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο οικονομικό νεκροταφείο, εξαναγκάζοντας 700.000 νέους και μορφωμένους Ελληνες να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για να επιβιώσουν.
Επιπλέον, διαρρήγνυαν τα ιμάτιά των ότι θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ, τη στιγμή που όχι μόνο αύξησαν τα ενοίκια στα σπίτια μας, αλλά παρείχαν και παρέχουν κάθε είδους νομοθετικό πλαίσιο και διευκόλυνση κατάσχεσης της ιδιωτικής περιουσίας στα εγχώρια και διεθνή αρπαχτικά, ενώ εν μια νυκτί μετασχημάτισαν το «Οχι» της βούλησης του λαού σε «Ναι», αποκτώντας το δικαίωμα να μετατραπούν στο απόλυτο πρότυπο «γερμανοτσολιά και ταγματασφαλίτη», ιδιότητες που έως πρόσφατα απέδιδαν δημοσίως στους ιδεολογικούς αντιπάλους τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και οι «ακροδεξιοί» πολιτικοί εταίροι τους, επειδή παραβίασαν και αυτοί με τη σειρά τους τις ιδεολογικές αρχές τους, συμμετέχοντες σε μία αφύσικη ιδεολογική και πολιτική συμμαχία, μέσα από την οποία αφενός χρησιμοποιούν τον Στρατό για να εποικίζουν τη χώρα με αλλοεθνείς και αφετέρου επειδή αποτελούν συνοδοιπόρους του πολιτικού ανθελληνισμού μέσω της εκκωφαντικής σιωπής στην εκχώρηση του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας στα Σκόπια κατ’ απαίτηση των Γερμανών, αντί της άμεσης παραίτησής τους από τα βουλευτικά τους αξιώματα και προνόμια. Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση, συνεπής στην πολιτική ορθότητα του ανθελληνισμού, είχε απαγορεύσει στα στελέχη και στους οπαδούς της να συμμετάσχουν στα δύο πρώτα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. Συνεπώς, με ασφάλεια μπορούμε να συμπεράνουμε την καθολική απουσία ιδεολογικής συνέπειας και ταυτότητας σε όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος εξουσίας. Προσέτι, η ανθρώπινη βλακεία ως πιθανή κινητήριος δύναμη στις ολέθριες πολιτικές αποφάσεις θα πρέπει να αποκλειστεί, επειδή η φροντίδα των ιδίων οικονομικών συμφερόντων και η αναρρίχηση των πολιτικών στην κορυφή της πυραμίδας της εξουσίας απαιτούν ιδιαίτερες ικανότητες και ευφυΐα, και επομένως συνηγορεί υπέρ του αντίθετου επιχειρήματος.

Συνεπώς, η καταστροφή της πατρίδας μας θα πρέπει να αξιολογηθεί και να ερμηνευθεί αποκλειστικά και μόνο μέσω της ενεργοποίησης των κατακλυσμιαίων δυνάμεων των παθών και των προσωπικών αδυναμιών, καθώς και της αρχέγονης λατρείας του χρήματος. Πράγματι, ο έρωτας των πολιτικών για το χρήμα και η πιθανή ροπή των προς τις όποιες «ιδιαιτερότητες» εύκολα θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνητρα επαχθών πολιτικών πράξεων ή να αποτελέσουν αντικείμενα εκβιασμών από τρίτες χώρες, εξίσου βλαπτόντων το δημόσιο συμφέρον.

Επί παραδείγματι, έχει γίνει αποδεκτό από τη Siemens ότι ένα μέρος των κερδών της εταιρίας στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες εδιοχετεύετο για τον πολιτικό χρηματισμό και συνεπώς οι χρηματιζόμενοι δυνητικά θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενα εκβίασης από τις ξένες μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες το μόνο που θα είχαν να κάνουν σε αυτή την περίπτωση ήταν να ταυτοποιούσαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εξωχώριων εταιριών στις οποίες θα κατέθεταν το αντικείμενο του χρηματισμού.

Επίσης, η εμφάνιση κατά καιρούς δημοσιευμάτων στον Τύπο περί πιθανής θητείας διάφορων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων της χώρας μας στις μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών και ιδίως στην ανατολικογερμανική ΣΤΑΖΙ μπορεί να ερμηνεύσει την προώθηση των γερμανικών συμφερόντων στην Ελλάδα και τη μετατροπή της χώρας μας σε γερμανικό προτεκτοράτο αμέσως μετά την ενοποίηση της Γερμανίας. Εξάλλου, μυστικά κονδύλια για τον χρηματισμό πολιτικών παραγόντων σε άλλες χώρες δεν διαθέτει μόνο το ελληνικό υπουργείο των Εξωτερικών.
*Διδάκτωρ Φυσικής του πανεπιστημίου του Manchester, UK, δ/ντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: