Αρχική > Ενδιαφέροντα, Εξωτερική πολιτική, Ιστορικά, Προβληματισμοί > Συρία, Παγκόσμιος Πόλεμος – Μερικές σκέψεις σχετικά με τη ψευδαίσθηση της νίκης μιας σύγκρουσης υπερθέτοντας μια άλλη σύγκρουση

Συρία, Παγκόσμιος Πόλεμος – Μερικές σκέψεις σχετικά με τη ψευδαίσθηση της νίκης μιας σύγκρουσης υπερθέτοντας μια άλλη σύγκρουση

14 Σεπτεμβρίου, 2018 Σχολιάστε Go to comments

Το να θεωρήσεις το πόλεμο στη Συρία ως εμφύλιο πόλεμο, διατηρώντας παράλληλα τις δυνάμεις σου εκεί και αρνούμενος την ήττα αντιληπτή στο πλαίσιο μιας υπερτερούμενης φανταστικής σύγκρουσης εμπίπτει στην ψυχιατρική παθολογία μάζας και είναι υπό το φως αυτής της χρονικής παθολογικής κατάστασης που θα μπορούσαμε να κατανοήσουμε τα πραγματικά κίνητρα των «υποκινητών» και των «δεύτερων μαχαιριών» ενός πολέμου που δεν έπρεπε να τους αφορά ούτε από κοντά ούτε από μακριά.
Η σύγκρουση στη Συρία μας παρουσιάζεται ως εμφύλιος πόλεμος από την προπαγάνδα. Σε αυτή την περίπτωση, γιατί στο διάολο ισραηλινά F-15 που φέρουν το έμβλημα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που απογειώνονται από ένα μυστικό αεροδρόμιο που βρίσκεται κάπου στο ιρακινό Κουρδιστάν απορρίπτουν πυρομαχικά φωσφόρου σε ένα μικρό χαμένο και ασήμαντο χωριό που αναφέρεται ως Hadjin στο συριακό κυβερνείο της Ντέιρ αλ-Ζορ;
Για ποιους λόγους, ισχυρίζονται, δημοσιεύουν, επαναλαμβάνουν και δηλώνουν οι Ισραηλινοί ότι έχουν διεξαχθεί εκατοντάδες αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση, ακόμη και πριν όταν έστειλαν πολεμικά αεροπλάνα τους να καταστρέψουν ένα γεωπονικό ερευνητικό κέντρο στη Ντέιρ αλ-Ζορ το 2007 με το πρόσχημα ότι ήταν εργοτάξιο κατασκευής βορειοκορεάτικου πυρηνικού αντιδραστήρα;

Γιατί βρίσκονται πεζοναύτες των ΗΠΑ σε 23 τοποθεσίες κατά μήκος του Ευφράτη και στο αλ Τανφ και γιατί παραλαμβάνουν τώρα όπλα και πυρομαχικά όλο και πιο θανατηφόρα, ακόμα και χημικά και βιολογικά όπλα (ξεχάστε το ατυχές χλώριο που προορίζεται για την χρήση τοπικών βοσκών, μιλάμε εδώ για πραγματικά χημικά όπλα της τελευταίας γενιάς που είναι άγνωστα ακόμα και στο εξειδικευμένο κοινό);
Με αυτό το ρυθμό και οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ είναι όσο το δυνατόν ακριβέστερες, οι αμερικανικές μονάδες στην ανατολική Συρία θα είναι εξοπλισμένες (αν δεν είναι ήδη) με τακτικά πυρηνικά όπλα.

Τα πάντα ξεκίνησαν με μια «απλή» επιχείρηση αλλαγής καθεστώτος, δηλαδή της Συρίας, υπό την φθαρμένη ετικέτα μιας κοινότυπης «δημοκρατικής» εξέγερσης για να φτάσουμε σε μια σουρεαλιστική ιστορία φαλλοκρατικών στρατηγών που έβαλαν στο κεφάλι τους την ιδέα ότι επέστρεψαν στη μέση ενός Παγκοσμίου Πολέμου και έτοιμοι, ή μάλλον ψοφάνε να δοκιμάσουν μια μικρή ανταλλαγή καλών τακτικών πυρηνικών όπλων με τους Ρώσους της δυτικής ακτής. Αυτό δεν μπορεί να είναι θέμα ούτε στρατηγικής ούτε απλής κοινής λογικής. Βρισκόμαστε ενώπιον μιας εκδήλωσης της ανθρώπινης τρέλας σε δολοφονική και μηδενιστική της παραλλαγή.
Ο Φρόιντ θα έπρεπε να είχε εξετάσει τις ασθένειες της κατ’ ανάγκη διεφθαρμένης ψυχής των χορηγών του διεθνούς σιωνισμού στην εποχή του, αντί να γράψει ανοησίες.

Αλλά ας μείνουμε στη Συρία. Οι Financial Times και οι New York Times, οι δύο πυλώνες της παγκόσμιας ψευδούς προπαγάνδας και που χαρακτηρίζονται πρόσφατα ως πηγές «Fake News», ανυπομονούν και ισχυρίζονται ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ «έδωσε την έγκρισή του για την χρήση χλωρίνης κατά της εξεγερμένης επαρχίας της Ιντλίμπ ». Χλώριο ξανά και ξανά.

Για να πούμε την αλήθεια, δεν ξέρει κανείς αν πρόκειται για εβραϊκό χιούμορ, και ο Θεός ξέρει ότι είναι πολύχρωμο, ή μια μορφή αυτο-πρόβλεψης με αναγκαστικό αποτέλεσμα ή για μεταμοντέρνα ανοησία του ίδιου μοντέλου με αυτή, θλιβερή, που ακμάζει στα κοινωνικά μέσα.
Στη Συρία, οι Ρώσοι βρίσκονται στα δυτικά και οι Αμερικανοί στα ανατολικά. Οι Τούρκοι βρίσκονται στο βορρά και οι Ιρανοί στο νότο. Αν οι πεζοναύτες των ΗΠΑ λαμβάνουν πυραύλους ή αντισυμβατικά βλήματα που μέχρι τώρα βρίσκονται επί των πλοίων που περιπολούν στην ανατολική Μεσόγειο, οι Ρώσοι του Hmeimim θα κάνουν το ίδιο. Αρχίσατε να βλέπετε το ισχυρό δυνητικό; Τέλεια.
Η Ιντλίμπ είναι το τελευταίο «επίσημο» χαρτί των πολεμιστών στη Συρία, τα στρατόπεδα της ανατολής δεν είναι παρά μόνο τεχνάσματα.
Η πτώση αυτού του θύλακα που συνορεύει με την Τουρκία θα σήμαινε επίσημα το τέλος της συριακής σύγκρουσης και την εξάλειψη όλων των προσχημάτων για τη διατήρηση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ / ΝΑΤΟ κατά μήκος του Ευφράτη (αυτές οι δυνάμεις στην ανατολική Συρία δεν θα έχουν άλλη επιλογή παρά να επιστρέψουν στο Ιράκ).
Μια τέτοια περίπτωση θα θεωρηθεί ως αφόρητη ήττα για την αυτοκρατορία, ενώ επίσημα δεν είναι παρά μόνο ένας εμφύλιος πόλεμος σε μια πάντα προβληματική χώρα της Μέσης Ανατολής. Ψάξτε για το λάθος.

Οι πραγματικοί σχεδιαστές της ισραηλινής στρατηγικής δεν είναι ορθολογικοί, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία εκείνων έχουν τελειώσει τις καλύτερες σχολές του κόσμου, πιστεύουν πάνω απ ‘όλα στη δύναμη της μαύρης μαγείας, των παλιών προλήψεων, των αρχαίων προφητειών των Βαβυλωνίων και των Ναβαταίων, στις παλιές φανταστικές εκδικήσεις και είναι αυτές οι πεποιθήσεις μιας άλλης εποχής για να παραφράσω τον Frazer, που τους οδηγούν πάντα στην καταστροφή.

Το Ιράκ του Σαντάμ Χουσεΐν δεν είχε διόλου τα μέσα να αναδημιουργήσει τις ευνοϊκές συνθήκες για την εμφάνιση ενός νέου Ναβουχοδονόσορα και η σύγχρονη Συρία δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία πολεμιστική Ασσυρία.

Ορισμένοι αναγνώστες μπορούν να θεωρήσουν παράλογο να τεθεί αυτή η αρχαϊκή σκέψη σε ένα άρθρο που αφορά τη στρατηγική επικαιρότητα και όμως, είναι ερευνώντας βιβλία της παλιάς μαύρης μαγείας μεταφρασμένα στα αραβικά και τα εβραϊκά που ο Ρότζερ Μπέικον είχε επανα-ανακαλύψει μια πρώτη επίφαση του επιστημονικού πνεύματος τον 13ο αιώνα και που ο Isaac Newton είχε ξαναβρεί την έννοια της βαρύτητας τον 17ο αιώνα. Ακόμη χειρότερα, οι ισραηλινοί ηγέτες θεωρούν ότι τα αρχαία βιβλία μαύρης μαγείας ανήκουν στην εθνική ασφάλεια τους και τα κλειδώνουν σε υπερ-ασφαλή θησαυροφυλάκια εν αναμονή της επαναφοράς του Βασίλειου του Δαβίδ στη γη και της επανα-ανακάλυψης της εκμετάλλευσης των παραφυσικών φαινομένων, όπως στις μυθικές εποχές του Σολομώντα.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι κάθε ισραηλινό άρμα μάχης μαρκάρεται με ένα V.

Ο κόσμος μας δεν είναι ειρηνικός. Η αναζωπύρωση του πολέμου δεν οδήγησε ποτέ στην ειρήνη. Θυμηθείτε τον πόλεμο του 1914, αυτό το τρομερό σφαγείο που προκλήθηκε εν μέρει από τις προπαγάνδες που έθεσαν τους λαούς ενάντια στους άλλους.

Αξίζει η Ιντλίμπ έναν παγκόσμιο πόλεμο όπως το Danzig το 1939;

Ο πόλεμος στη Συρία πήγε στραβά για το μέρος που το ξεκίνησε. Μπορεί αυτό να δικαιολογήσει έναν παγκόσμιο θερμοπυρηνικό πόλεμο;

Οι συνομιλητές μου, τυφλωμένοι από στρατιωτική δόξα ή οτιδήποτε άλλο, απαντούν με ένα πάρα πολύ ενθουσιώδες ΝΑΙ για να μην είναι κάποιο είδος ασυνείδητης επιθυμίας αυτοκτονίας.
Ανησυχητικά όλα αυτά. strategika51

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: