Αρχική > Ενδιαφέροντα > Η Πολιτισμική Ανεπάρκεια του Έλληνα Πολίτη

Η Πολιτισμική Ανεπάρκεια του Έλληνα Πολίτη

30 Ιανουαρίου, 2019 Σχολιάστε Go to comments

Γράφει ο Βαγγέλης Δημόπουλος, αρθρογράφος

Ίσως ο πολιτικός χώρος της Αριστεράς στην Ελλάδα, ύστερα από την συντριπτική ήττα του στον Συμμοριτοπόλεμο, να εγκατέλειψε τον δρόμο της “Προλεταριακής Επανάστασης” και να υιοθέτησε τις δημοκρατικές μεθόδους για την άνοδο στην εξουσία, παρόλα αυτά ως ασκούσα την εξουσία “βάλτωσε” στις Ιδεοληψίες της. Επικράτησε ισοπεδωτικός Εθνομηδενισμός και αήθη Προπαγάνδα, με ευθείες βολές κατά του Ελληνικού Πολιτισμού σε Ιστορικό, Κοινωνικό και Θρησκευτικό επίπεδο, πλήττοντας σε βάθος την Πολιτισμική σύνθεση του Έλληνα Πολίτη ( Αξίες, Παράδοση, Παιδεία, Αισθητική).

Στην Ελληνική Κοινωνία του 2019, ο Μέσος Έλληνας Πολίτης είναι Πολιτισμικά ανεπαρκής, με άμεσο αντίκτυπο στην ιδιότητα του ως Πολίτης. Αδυνατεί να συγκροτήσει ορθά Πολιτική Σκέψη και Πολιτικό λόγο, πόσο μάλλον δε να εφαρμόσει Πολιτική. Αυτή του η ανεπάρκεια τον καθιστά έρμαιο διαφόρων Πολιτικών Επιταγών και Μεθόδων, στις οποίες αδυνατεί να αντιταχθεί και τελικώς υποκύπτει είτε άνευ αντίδρασης, είτε κατόπιν ανούσιας αντίδρασης.

Με αφορμή τις Πολιτικές εξελίξεις που πυροδοτεί το Μακεδονικό ζήτημα, εντός κι εκτός συνόρων, τίθενται πλείστα παραδείγματα Αντιδημοκρατικού Πολιτεύματος και ωμής Παγκοσμιοποίησης, φέρ’ ειπείν, τις κατ’ εξακολούθησιν Συνταγματικές Παραβάσεις του Κρατικού Μηχανισμού και των Εξουσιών προς εξυπηρέτηση της Συμφωνίας που προωθεί με τα Σκόπια.

Είναι γεγονός πως πρόκειται περί Κοινοβουλευτικής Δικτατορίας, μιας Δικτατορίας με “Δημοκρατικό” μανδύα, εφόσον ο Κοινοβουλευτισμός και οι Εκπρόσωποι του μερίμνησαν για χρόνους, ώστε ο μέσος Πολίτης του Κράτους να αδυνατεί να κατανοήσει και να ερμηνεύσει τα δικαιώματα που του παρέχει το Σύνταγμα στο οποίο υπάγεται και ταυτόχρονα να αδυνατεί να κατανοήσει και να ερμηνεύσει τις παραβάσεις που υφίσταται το Σύνταγμα απ’τον Κοινοβουλευτισμό και τους Εκπροσώπους του, επιτρέποντας τους με αυτό τον τρόπο, την άσκηση και εφαρμογή πολιτικής Συμφερόντων και Διαπλοκής, αναίμακτα.

Μοιραία λοιπόν, ο μέσος Πολίτης ως πλειοψηφών “βυθίζεται” στον βούρκο της συνέπειας της Πολιτισμικής Ανεπάρκειας του, συμβιβασμένος με κάθε συμφορά που του επιβάλει η Πολιτική Elite του τόπου του, μη έχοντας την διάθεση και την βούληση να αντιταχθεί επαρκώς στην Προδοσία και την Μειοδοσία, είτε αυτή συντελείται σε Γεωπολιτικό είτε Οικονομικό επίπεδο.

Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες. Νεοελληνική Κοινωνία έπλασες το μέλλον που ήθελες..

http://www.antibaro.gr/article/22018

Κατηγορίες:Ενδιαφέροντα
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: