Αρχική > Ενδιαφέροντα > Η ρευστοποίηση της Ιστορίας (Εξαιρετικό!)

Η ρευστοποίηση της Ιστορίας (Εξαιρετικό!)

Η ρευστοποίηση της Ιστορίας - Media

ΣΤΑΘΗΣ

Η ρευστοποίηση της ΙστορίαςΗ κυβέρνηση Τσίπραδολοφονεί την Ιστορία.   Μετάαπό κάποιους δοκιμαστικούς φόνους, με την ελληνική κοινωνία μάλλον να αδιαφορεί, η Ιστορία δολοφονείται συστηματικώς.
●  Δολοφονείται στα σχολεία.
Κρίσιμες περίοδοι όπως τα Μηδικά κολοβώνονται, άλλες όπως εκείνη του Μεγαλέξανδρου συρρικνώνονται, τα ελληνιστικά χρόνια εξαφανίζονται, ενώ άλλες περίοδοι αλλοιώνονται, άλλες υποβαθμίζονται κι άλλες διαστρέφονται. Τώρα σειρά για το κρεματόριο έχει πάρει οΜακεδονικός Αγώνας.
 ● Ταυτοχρόνως η Ιστορία δολοφονείται, όταν σπουδαία θέματα όπως αυτά που ηγέρθησαν εξ αφορμής της FYROM, «λύνονται» εκτός τουιστορικού τους πλαισίου. Σε αυτές τις περιπτώσεις το αυτεπίστροφονέχει τη μορφή της Νεμέσεως.
Στην εποχή μας, με έναν λόγο, η Ιστορία ρευστοποιείται. Σε φραγκοδίφραγκα, δηλαδή δάνεια, Μνημόνια, τόκους, δόσεις, επιδόματα, χορηγίες, επιχορηγήσεις, αρπαχτές, υπεξαιρέσεις, μίζες κι άλλα παρόμοια.
  Όμως η Ιστορία «πληρώνει πάντα τα χρέη της». Κι όταν την πουλάς, της χρωστάς πολλά. Και όταν έρχεται η λυπητερή περιέχει πάντα τοΔίλημμα των Μηλίων… 

Μήπως έχτισε και τη γέφυρα του Μπρούκλιν;
     Άλλο αντιθέσεις, άλλο πόλωση
     Οι αντιθέσεις πέθαναν, ζήτω η πόλωση.
     Οι αντιθέσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. δεν υπάρχουν πια, εδώ και καιρό. Και για αυτό ακριβώς θεριεύει η πόλωση. Διότι πόλωση είναι οι τάχα θανάσιμες διαφορές του τίποτα απ’ το τίποτα.
     Το νέο στρατήγημα του Τσίπρα είναι το Προοδευτικό Μέτωπο με το οποίο μάλιστα θα αντιμετωπίσουμε την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη – πρόκειται δηλαδή και για έναΑντιφασιστικό Μέτωπο.
     Δεν υπάρχουν πια μνημονιακοί – αντιμνημονιακοί, πίσω όλοι μαζί μέσα σε έναν προοδευτικό χυλό κι έναν χρήσιμο στον καπιταλισμό αντιφασισμό.
     Ο καπιταλισμός γεννά τον φασισμό και οι δυνάμεις που υπηρετούν τον καπιταλισμό μάς καλούν σε αντιφασιστικό μέτωπο!!!
     Η λογική πέθανε, ζήτω η προπαγάνδα.
     Κι όποιος δεν συμφωνεί, υπάρχουν και τα ΜΑΤ να του σπάνε το κεφάλι για να βάζει μυαλό. Κρότου – λάμψης στον εγκέφαλο – μέσα! μεταξύ μετωπιαίου λοβού και υποθαλάμου.
     Τα ίδια και εις ό,τι αφορά το Προοδευτικό Μέτωπο. Στον ίδιο χυλό αυτοί που έφεραν τα μνημόνια με εκείνους που δεν τα έδιωξαν.
     Η κυβέρνηση που εφαρμόζει την πιο άγρια νεοφιλελεύθερη πολιτική, η κυβέρνηση που κινείται δεξιότερα της Δεξιάς καλεί σεαντιδεξιό μέτωπο!
     Ούτε ο Μπρεχτ θα μπορούσε να το φαντασθεί: Προοδευτικό Μέτωπο με τις Τράπεζες και Αντιφασιστικό Μέτωπο με τον κ. Πάιατ!
     Αλοζανφάν!
     Αλοζανφάν κι απάνω τούρλα.
     Αν κάποτε στο παρελθόν το προσωνύμιο «γεφυροποιός» έφερε επαξίως ο Αβέρωφ, τώρα ο Τσίπρας δίνει στις γέφυρες μια νέα υπεραξία. Όλοι μαζί, 
     εθνομηδενιστές και ΜΚΟ, βολεμένα στο κράτος παλικάρια, διορισμένοι κομματικοί και κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, χήρες χωρίς συντάξεις, υπερχρεωμένοι πολίτες και λαμόγια του Τύπου – όλοι μαζί σε έναν χυλό, αρκεί αυτός ο χυλός να αυτοπροσδιορίζεται προοδευτικός και να χει το ηθικό πλεονέκτημα του αμοραλισμού και του θράσους.
     Με αυτόν τον χυλό επίσης θα ανακόψουμε την άνοδο του φασισμού στην Ευρώπη και δεν θα μας κάνει η κυρία Λεπέν όσα μας κάνει ήδη ο Μακρόν.
     Το επόμενο βήμα στα στρατηγήματα του Τσίπρα θα είναι τοαντιφασιστικό επίδομα!
     Είναι αντιφασίστας ο κ. Στουρνάρας; είναι! θα παίρνειαντιφασιστικό επίδομα. Είναι προοδευτικός ο Μπίστης; είναι! θα παίρνει προοδευτικό επίδομα. Το διάταγμα υπογράφεται από τον κ.Καρανίκα και όταν δημοσιευθεί στις εφημερίδες των κυβερνήσεωνΡότσιλδ, θα έχει ισχύ νόμου – είναι δίκαιο και θα έχει γίνει πράξη…

ΠΗΓΗ: 
http://www.topontiki.gr/article/312136/i-reystopoiisi-tis-istorias

Κατηγορίες:Ενδιαφέροντα
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: