Αρχική > Ενδιαφέροντα > Τα Σκόπια, ο λαός και το εθνικό συμφέρον

Τα Σκόπια, ο λαός και το εθνικό συμφέρον

του Γιώργου Καραμπελιά από τη Ρήξη τ. 151

Ήδη οι αναφορές του Βοσκόπουλου αλλά και του υπουργού Γαβρόγλου στη Μακεδονική γλώσσα, που πρέπει να διδάσκεται στα ελληνικά πανεπιστήμια (!), οι προκλητικές δηλώσεις της Σίας Αναγνωστοπούλου, καθώς και η προσπάθεια της κυβέρνησης να παραχωρήσει τον Δρομέα του Βαρώτσου στα Σκόπια, έρχονται να προστεθούν στην ήδη μακρά λίστα των προκλήσεων από τα Σκόπια και τους εγχώριους φιλοσκοπιανούς (Τσίπρα, Κοτζιά, και κομπανία) που καταδεικνύουν πως με τη συμφωνία των Πρεσπών δεν έκλεισε τίποτε αλλά αντίθετα άνοιξαν όλα διάπλατα.

Πράγματι, το μεγαλύτερο μέρος της αυτο-αποκαλούμενης ελίτ της χώρας, υποστήριζε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να σπαταλά «πολύτιμο διπλωματικό κεφάλαιο» σε ένα τέτοιο ζήτημα. Θα πρέπει λοιπόν, έστω και με κάποιες «αβαρίες» και υποχωρήσεις να κλείσουμε το ζήτημα. Μάλιστα, για όσους προέρχονται από την αριστερά, αυτό το σκεπτικό ενισχύεται με τη θετική προκατάληψη υπέρ των «Σλαβομακεδόνων αδελφών».

Όμως το ζήτημα δεν μπορεί να κλείσει, αντίθετα θα διαιωνίζεται. Διότι, για να διατηρήσει την ύπαρξή του, αυτό το εύθραυστο μόρφωμα έχει αναγάγει τον μακεδονισμό στην αποκλειστική ιδεολογική του αναφορά. Και η εντεινόμενη διαμάχη με τους Αλβανούς και τους Βουλγάρους δεν λειτουργεί κατευναστικά, αλλά συμβαίνει το αντίθετο. Για να εντάξουν τους Αλβανούς στον μακεδονισμό, και να ξεχωρίσουν από τους σλάβους Βουλγάρους οι Σκοπιανοί έπαψαν πλέον να αναφέρονται  στον σλαβικό χαρακτήρα των «Μακεδόνων», αλλά προσανατολίστηκαν προς την αρχαία Μακεδονία. Έτσι και οι Αλβανοί των Σκοπίων ως «γηγενείς» μπορούν να αναγορευτούν σε απογόνους του Αλεξάνδρου!

Η αναφορά στους αρχαίους Μακεδόνες έγινε λόγος ύπαρξης του διχασμένου κράτους των Σκοπίων και ενέχει χαρακτήρα θεμελιώδους και ενοποιητικού μύθου, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη. Γι’ αυτό και τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου αποτελούν απλώς ένα ανώδυνο «κιτς», αλλά θεμελιώδες «επιχείρημα» ύπαρξης του σκοπιανού μορφώματος. Η δε «Βόρεια Μακεδονία» θα έχει κάθε λόγο στο μέλλον να διεκδικεί την «απελευθέρωση» της αλύτρωτης «νότιας Μακεδονίας». Όταν λοιπόν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της εισόδου στο ΝΑΤΟ, τα Σκόπια θα επανέλθουν πλησίστια στον… Μέγα Αλέξανδρο, γατί μόνο έτσι θα μπορούν να συντηρηθούν ως κράτος!

Γι’ αυτό και το μάτι του λαού βλέπει σωστά όταν προτάσσει την ελληνικότητα της Μακεδονίας ως το κεντρικό διακύβευμα της τρέχουσας αντιπαράθεσης. Όταν είσαι αδύναμος και υποχωρείς είναι βέβαιο πως θα χάσεις κατά κράτος, ακόμα και από τον πιο αδύναμο από σένα. Γι’ αυτό και όλοι οι Μακεδόνες κυνηγούν και θα συνεχίσουν να κυνηγούν τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, στο βαθμό μάλιστα που συνεχίζουν τις προκλήσεις, τύπου Γαβρόγλου και Αναγνωστοπούλου.

Ο εγχώριος εθνομηδενισμός επί δεκαετίες προσπαθεί λυσσαλέα να αποσυνδέσει τους Έλληνες από την ιστορία, τη γλώσσα και την πολιτισμική τους διαχρονία. Γι’ αυτό και οι εθνομηδενιστές, όταν ανέβηκαν στην εξουσία ανέλαβαν αυτοί από τις ξένες πρεσβείες και ιδρύματα τύπου Σόρος το έργο της εκχώρησης της ιστορίας της Μακεδονίας..

Ευτυχώς όμως που υπάρχει και ο Ελληνικός λαός για να προστατεύει το εθνικό συμφέρον, που μεγάλο μέρος των ψευδο-ελίτ αδυνατεί να κατανοήσει.
http://ardin-rixi.gr/archives/211649

Κατηγορίες:Ενδιαφέροντα
  1. 30 Μαρτίου, 2019 στο 1:14 μμ

    Reblogged στις Macedonian Ancestry.

    Μου αρέσει!

  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: