Αρχική > Ενδιαφέροντα > Νίκος Λυγερός προς ΝΔ: Άλλο ισχυρή αντιπολίτευση κι άλλο πατριωτική κυβέρνηση!

Νίκος Λυγερός προς ΝΔ: Άλλο ισχυρή αντιπολίτευση κι άλλο πατριωτική κυβέρνηση!

13 Απριλίου, 2019 Σχολιάστε Go to comments

Γράφει ο Νίκος Λυγερός.

Άλλο ισχυρή αντιπολίτευση κι άλλο πατριωτική κυβέρνηση

Η αξιωματική αντιπολίτευση χτυπάει δυνατά την κυβέρνηση πάνω στα λάθη που έχει κάνει και βέβαια λόγω του Προσυμφώνου των Πρεσπών που είναι απαράδεκτο.

Σε κομματικό επίπεδο σίγουρα καλά κάνει αφού κερδίζει μονάδες στα ποσοστά των δημοσκοπήσεων. Το θέμα όμως για την Ελλάδα είναι να αποτελέσει μία πατριωτική κυβέρνηση μετά τις εκλογές και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.

Ο μόνος τρόπος να μας πείσει είναι ν’ αρχίσει να εξηγεί ότι δεν είναι μόνο ενάντια στο Προσύμφωνο, αλλά ότι ετοιμάζεται επίσημα να το ακυρώσει αλλιώς δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά για το εθνικό θέμα.

Και δεν μας επαρκεί η αρνητική άποψη από τη στιγμή που σέβεσαι μια ψηφοφορία που δεν σέβεται τον ελληνικό λαό. Η Μακεδονία έχει ανάγκη από μία έμπρακτη βοήθεια για να σωθεί το όνομά της.

Τα ωραία λόγια δεν αλλάζουν τίποτα αν δεν τα ακολουθούν οι ανάλογες και οι κατάλληλες πράξεις.

Αν η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να είναι ισχυρή κυβέρνηση ας ξεκαθαρίσει τη θέση της κι ας πει σε όλους ότι παλεύει επίσημα για την ακύρωση του Προσυμφώνου, επειδή αυτό δεν μπορεί να διορθωθεί αφού ακόμα και έτσι θα έχει μέσα του σοβαρά αρνητικά στοιχεία κατά του Ελληνισμού.

Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να ακυρωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται.

====

(και ένα παρεμφερές άρθρο του Νίκου Λυγερού για το Προσύμφωνο και την κυβέρνηση)

Το Προσύμφωνο προκαλεί επιπλοκές στην κατάσταση της κυβέρνησης

Στην αρχή η κυβέρνηση θεωρούσε ότι πιέζοντας λίγο θα έπειθε τον ελληνικό λαό για τα θετικά στοιχεία του Προσυμφώνου των Πρεσπών, αλλά τελικά ποτέ δεν μπόρεσε να περάσει σε αυτό το στάδιο, γιατί πάντα υπήρχε ένα άρθρο του που αποδείκνυε πόσο αρνητικό ήταν το όλο πλαίσιο και τώρα φτάσαμε στο σημείο να προβληματίζει τους επιχειρηματίες και όχι μόνο αυτούς που έχουν εθνικές ευαισθησίες.

Διότι τα προβλήματα πληθαίνουν και δείχνουν ότι δεν σώζεται με τίποτα η κατάσταση. Η επίπτωση είναι η πτώση της κυβέρνησης στις δημοσκοπήσεις και η τεράστια δυσκολία να έχει υποψηφίους στις επερχόμενες πολλαπλές εκλογές.

Κανένας από την κυβέρνηση δεν μπορεί να σταματήσει το σαρωτικό κύμα που έρχεται μέσω αυτών των εκλογικών αναμετρήσεων και προσπαθεί ο καθένας να σώσει τουλάχιστον τον εαυτό του σε αυτήν την πολιτική καταστροφή. Πληθαίνουν οι κριτικές κατά του Προσυμφώνου, αλλά και κατ’ επέκταση κατά της κυβέρνησης.

Η χρήση του μακεδονικού επιθετικού προσδιορισμού που έχει τόσες πολλές εφαρμογές σε τόσους διαφορετικούς τομείς έχει αφοπλίσει ακόμα και τα κομματόσκυλα της κυβέρνησης που δεν έχουν άλλα επιχειρήματα για να σώσουν το κόμμα τους από την πολιτική ήττα.

Έτσι το θέμα της ακύρωσης του Προσυμφώνου είναι όλο και περισσότερο της επικαιρότητας. Μάλιστα υπάρχουν μερικοί υποστηριχτές του Προσυμφώνου που θέλουν πια να το παγώσουν για να τους μείνει έστω και μία μικρή πιθανότητα να μην χάσουν παταγωδώς τις εκλογές.

Το Προσύμφωνο των Πρεσπών ενώ παρουσιάστηκε μέσω των υπουργών του ως διπλωματική επιτυχία, αποδεικνύεται τελικά ότι λειτουργεί ως εργαλείο κομματικής καταστροφής και κυβερνητικής ήττας.


http://www.antibaro.gr/article/22948

Κατηγορίες:Ενδιαφέροντα
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: