Αρχείο

Archive for 2 Μαΐου, 2024

Ο ανθελληνικός ρόλος της Γερμανίας και των ΗΠΑ στο θέμα της Μακεδονίας και τα Ellinika Hoaxes

2 Μαΐου, 2024 Σχολιάστε

Γράφει ο Δρ. Ιωάννης Αμπατζόγλου*

Η παράδοση της μακεδονικότητας στους Σκοπιανούς, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών θα είναι η αιτία να χυθούν μελλοντικά ποταμοί ελληνικού αίματος, αφού κάποια στιγμή θα αμφισβητηθεί στην πράξη και η ελληνικότητα της Μακεδονίας που βρίσκεται εντός των σημερινών ελληνικών συνόρων.

Βέβαια, στη Συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι οι όροι «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» έχουν άλλο νόημα για την Ελλάδα και άλλο για τα Σκόπια –όσον αφορά τα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής και του κάθε λαού– και μάλιστα ότι τα χαρακτηριστικά αυτά είναι μεταξύ τους «διακριτώς διαφορετικά» (Συμφωνία των Πρεσπών, άρθρο 7). Πράγματι, τα πιο πάνω αναφέρονται στη συγκεκριμένη συμφωνία όμως το πρώτο μεγάλο βήμα της παραχώρησης έγινε. Παραδόθηκε η μακεδονικότητα έστω και υπό μία άλλη έννοια.

Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Το προφανές, η αμφισβήτηση της ελληνικότητας της Μακεδονίας γενικότερα, που όπως θα δούμε πιο κάτω έχει αρχίσει να γίνεται εδώ και καιρό. Αυτό θα το στηρίξουν εκ νέου και θα προσπαθήσουν να το επιβάλουν οι δυνάμεις που έτσι και αλλιώς στήριξαν και επέβαλαν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτές είναι η Γερμανία και οι ΗΠΑ. Οι συγκεκριμένες χώρες δεν έχουν κρύψει τις πραγματικές προθέσεις τους. Σχετικά με τον ύποπτο αλλά και καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν στο θέμα της Μακεδονίας γενικότερα, έγινε αναφορά σε προηγούμενα άρθρα1,2,3,4,5,6,7,8. Εδώ θα ξαναπαρουσιαστούν δύο περιπτώσεις, στις οποίες τα πιο πάνω κράτη έκαναν χρήση χαρτών της «Μακεδονίας» αμφισβητώντας ευθέως την ελληνικότητά της.

Διαβάστε περισσότερα…

Κατηγορίες:Ενδιαφέροντα