Αρχική > Ενδιαφέροντα > Club Bilderberg – Η ολιγαρχία κεκλεισμένων των θυρών

Club Bilderberg – Η ολιγαρχία κεκλεισμένων των θυρών

από τον Roberto Pecchioli

Η ετήσια συνάντηση της Λέσχης Bilderberg, του αποκλειστικού κύκλου των ισχυρών πολιτικών, οικονομικών, οικονομικών, στρατιωτικών και δημοσιογραφικών προσωπικοτήτων του δυτικού κόσμου, βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μαδρίτη, στο πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα Mirasierras. Ιδρύθηκε το 1954 από τον πρίγκιπα Bernard, σύζυγο της βασίλισσας Juliana της Ολλανδίας του πολύ πλούσιου Οίκου του Orange, υπό τη διεύθυνση του Etienne Davignon, Βέλγου διπλωμάτη, πολιτικό και χρηματοδότη με μακρύ βιογραφικό στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (EOK), καί είναι ένας τόπος συγκέντρωσης τής άρχουσας τάξης του δυτικού κόσμουΔεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ένα σημαντικό μέρος της μοίρας μας κρίνεται στις φιμωμένες αίθουσες των ολιγαρχικών της συναντήσεων. Κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς επίσημες ανακοινώσεις, χωρίς να διαρρέει τίποτα. Μόνο την τελευταία στιγμή η Λέσχη υποδεικνύει την τοποθεσία, την ημερομηνία και τους καλεσμένους της συνάντησης, η οποία είναι αυστηρά εμπιστευτική και υπό την προστασία ενός επιβλητικού, ακριβού δικτύου δημόσιας και ιδιωτικής ασφάλειας. Παράξενες προφυλάξεις για μια συνάντηση που παρουσιάζεται εδώ και δεκαετίες ως κάτι περισσότερο από μια έξοδος μεταξύ φίλων που ενώνονται με το να ανήκουν στην ευρωπαϊκή και τη βορειοαμερικανική ελίτ. Ανάμεσα στα ιταλικά ονόματα, μια αξιοσημείωτη απουσία είναι αυτή του Franco Bernabè, τραπεζίτη, πρώην διευθυντή της Eni , κατόχου εντυπωσιακού αριθμού θέσεων. Ο τύπος του Club αναπληρώνεται επάξια από τον Lorenzo Bini Smaghi, πρώην μέλος του στελέχους της ΕΚΤ, τραπεζίτης επενδύσεων, νυν Πρόεδρο του γαλλικού χρηματοπιστωτικού κολοσσού Société Générale, πρώην Πρόεδρο της Italgas. Η ιταλική περίπολος (τρόπος τού λέγειν, αφού όλοι στο Bilderberg εκπροσωπούν απάτριδα παγκοσμιοποιητικά συμφέροντα) ολοκληρώνεται από ορισμένους τραπεζίτες ελάχιστα γνωστούς στο ευρύ κοινό, όπως ο Michele Dalla Vigna (Goldman Sachs) και ο Marco Alverà (Βενετός αλλά Αμερικανός πολίτης, πρώην Snam και Eni), από τον πολιτικό επιστήμονα και καθηγητή της διάσημης παρισινής σχολής Πολιτικών Επιστημών Giuliano Da Empoli, καθώς και από ένα πρόσωπο γνωστό στο τηλεοπτικό κοινό, τη δημοσιογράφο Lilli Gruber, επί χρόνια καλεσμένη της Bilderberg. Δεν λείπει ο Ευρωπαίος Επίτροπος και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Paolo Gentiloni Silverj και ο ισόβιος γερουσιαστής, τραπεζίτης επενδύσεων, στέλεχος της ολιγαρχίας, οικονομολόγος και πολλά άλλα πράγματα Mario Monti, πρώην επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης μετά το λευκό ιταλο-ευρωπαϊκό-οικονομικό πραξικόπημα (το όπλο της διάδοσης) που ανέτρεψε την τελευταία κυβέρνηση Μπερλουσκόνι το 2011.

Τα λιγοστά δελτία της Λέσχης – για κάποιο διάστημα αναγκάστηκαν να διατηρήσουν ένα ελάχιστο επίπεδο επικοινωνίας – αποκαλύπτουν ότι τα θέματα της φετινής χρονιάς είναι τα εξής: η κατάσταση και η ασφάλεια της Τεχνητής Νοημοσύνης, οι μεγάλες καινοτομίες της βιολογίας (φάρμακα, οροί, νανοτεχνολογίες;)· το κλίμα· το μέλλον του πολέμου· το γεωπολιτικό τοπίο· τις οικονομικές προκλήσεις της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών· το πολιτικό τοπίο των ΗΠΑ· Ουκρανία και ο κόσμος· Μέση Ανατολή· Κίνα· Ρωσία.
Τεράστιο πρόγραμμα.
Όπως πάντα, δεν θα ξέρουμε τίποτα για όσα λέγονται και κυρίως για τις αποφάσεις που ελήφθησαν, αφού η Bilderberg λαμβάνει αποφάσεις κεκλεισμένων των θυρών που θα επηρεάσουν τον καθένα από εμάς.
Οι παρόντες υποχρεούνται να σιωπήσουν, ιδιαίτερα οι δημοσιογράφοι του συστήματος, μεταξύ των οποίων, εκτός από τη Lilli  μας, ξεχωρίζουν οι αρχισυντάκτες του Economist, των Financial Times και της οικονομικής τηλεόρασης και του ιστότοπου Bloomberg, μαζί με πολλούς συντάκτες και στελέχη των μέσων ενημέρωσης, που έφτασαν, φανταζόμαστε, για να λάβουν τις οδηγίες όσων «υπαγορεύουν τη γραμμή».



Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες είναι ένα αυθεντικό parterre des roi . Ένας κυρίαρχος είναι παρών: ο Willem-Alexander of the Netherlands, βασιλιάς της Ολλανδίας, κύριος του σπιτιού ως εγγονός του ιδρυτή του Bilderberg.
Η Ισπανία, η οποία φιλοξενεί την ανώτατη συνέλευση, εκπροσωπείται από δύο εν ενεργεία υπουργούς, τον José Manuel Albares (Εξωτερικών Υποθέσεων) και τον Carlos Cuerpo (Οικονομία και Εμπόριο), από έναν πολιτικό της αντιπολίτευσης, από τον διοικητή της Τράπεζας της Ισπανίας και από την Ana Botìn, Πρόεδρο του γίγαντα Banco di Santander.
Οι πολυτελείς σουίτες του Mirasierras φιλοξενούν τον γραμματέα του ΝΑΤΟ Stoltenberg, τον Albert Bourla του φαρμακευτικού ομίλου Pfizer, τον Eric Schmidt της Google, τον Ουκρανό Υπουργό Εξωτερικών Kuleba, τα κορυφαία στελέχη οικονομικών κολοσσών όπως η Deutsche Bank και η Goldman Sachs, τεχνολόγοι και τεχνοκράτες τής Microsoft και Google .
Τόποι τιμής για στρατιώτες και ανθρώπους του αμερικανικού και δυτικού βαθέος κράτους : οι πιο γνωστοί είναι ο David Petraeus, πρώην διευθυντής της CIA και ο Ντέιβιντ Φίλιπς, της USIC (Κοινότητα Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών), το διοικητικό όργανο των δεκαέξι κύριων αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.
Οι πόρτες ανοίγουν διάπλατα για τον Wopke Hoekstra, Ευρωπαίο Επίτροπο για το Κλίμα, τον Charles Michel, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για τον Πρόεδρο της Φινλανδίας (νέο μέλος του ΝΑΤΟ) και για τον Mark Rutte, μέχρι πριν από λίγες μέρες Ολλανδό πρωθυπουργό, ισχυρό άνδρα της πολιτικής της Ολλανδίας.
Ένας από τους τραπεζίτες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη είναι ο Σουηδός Marcus Wallenberg , Πρόεδρος της Skandinaviska Enskilda Banken AB, από τα γραφεία του οποίου η πρόσκληση στή Bilderberg -με την ένδειξη του τόπου και της ημερομηνίας ακόμα άγνωστη- για τον υπουργό Σουηδών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ωστόσο απουσίαζε.
Παραβρέθηκαν υψηλά στελέχη του συστήματος ψυχαγωγίας (Gerhard Zeiler Πρόεδρος της Warner Bros Discovery International, επικεφαλής της τηλεόρασης CNN), υψηλότατοι εκπρόσωποι των μεγάλων ενεργειακών εταιρειών (Shell , British Petroleum , Total , BP ), Καναδοί και Ευρωπαίοι υπουργοί, ακόμη και Anatoly Ο Chubais, πολιτικός και φιλοδυτικός Ρώσος φιλελεύθερος οικονομολόγος, ο παθιασμένος αντι-Ρώσος και πρωθυπουργός της Εσθονίας Kaja Kallas, καθώς και πολυάριθμοι ολιγάρχες από τον τεχνολογικό, οικονομικό, πανεπιστημιακό και βιομηχανικό κόσμο

Η συμμετοχή στην ετήσια συνάντηση της Μπίλντερμπεργκ δεν αναφέρεται για πολλούς πολιτικούς, μέλη κυβερνήσεων, κοινοβουλίων και θεσμικών οργάνων της ΕΕ στις επίσημες ατζέντες τους. Βρίσκονται στη Μαδρίτη –έτσι πρέπει να πιστεύουμε– ως ιδιώτες που συναντώνται εξίσου ιδιωτικά για να συζητήσουν φιλικά τη μοίρα του κόσμου. 

Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ δεν είναι το μόνο μυστικοπαθές εργαστήριο εξουσίας στον κόσμο, ίσως ούτε καν το πιο επιδραστικό. Επί εβδομήντα χρόνια, ωστόσο, έχει συγκεντρώσει τους ηγέτες των διαφόρων περιβαλλόντων εξουσίας στη Δύση, έχει ορίσει πολιτικούς ηγέτες και εξέφρασε τη γραμμή και την ατζέντα των αφεντικών αυτού του μέρους του κόσμου. Αποδεικνύει στην πραγματικότητα ότι πίσω από τα μάταια συνθήματα της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας υπάρχει -με ακάλυπτο πλέον το πρόσωπό του- ένα δίκτυο κύκλων, ομάδων, κλικών εξουσίας -όχι πάντα σε συμφωνία μεταξύ τους- αφοσιωμένοι να προσανατολίζουν, να κατευθύνουν, να επιβάλλουν – τις γεωπολιτικές, οικονομικές, πολιτιστικές επιλογές του κόσμου, τήν εφαρμογή εποχικών τεχνολογικών ζητημάτων όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (το φετινό θέμα), επιλέγοντας τους κυβερνητικούς εκπροσώπους που θα πρέπει να προωθήσουν – και να κάνουν τον κόσμο να αποδεχθεί – τις αποφάσεις που έλαβε το Συνέδριο κεκλεισμένων των θυρών.

Μόνο εδώ και λίγα χρόνια ένα μέρος της πολιτικής γνώμης γνωρίζει τη σημασία, τους κύκλους και τα πρόσωπα αυτών που πραγματικά κάνουν κουμάντο. Πολλοί, οι περισσότεροι, δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη αυτών των ολιγαρχικών ομάδων. Όσοι πρέπει να τους ενημερώσουν σιωπούν και μάλιστα αποτελούν μέρος της δομής.
Ολόκληρη η παγκοσμιοποιητική αλυσίδα ισχύος εκπροσωπείται στή Bilderberg και σε άλλες μυστικές δομές: είναι ήδη αρκετό πού είναι γνωστό.

Στο Mirasierras αυτές τις μέρες, όλο το χρόνο σε άλλες αίθουσες κυριαρχίας, κάποιος κατευθύνει τον κόσμο πάνω από τα κεφάλια μας ενάντια στα συμφέροντά μας, πατώντας τις αρχές μας, αλλάζοντας τη ζωή μας. Οι λαοί αιμορραγούν μέχρι θανάτου στους πολέμους, η κοινή γνώμη διχάζεται και μάχεται για χίλια θέματα -συχνά μάταια- ενώ οι κύριοι του κόσμου συναντώνται περιοδικά για να διαχειριστούν πόρους και δύναμη, να μας επιβάλλουν επιλογές, κοσμοθεωρίες, τεχνολογίες, συγκρούσεις.

Πιστεύουμε ακόμα στα συνθήματα του συστήματος, στην ελευθερία, στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία, στην εξουσία του λαού, στην «ελεύθερη» ψήφο;

Σε περιόδους καθολικής εξαπάτησης, η λίστα των παρευρισκομένων στη συνάντηση της Λέσχης Bilderberg – η πλήρης λίστα βρίσκεται στην ιστοσελίδα Bilderberg 2024 στη Μαδρίτη: επιλεγμένα θέματα από την παγκόσμια ελίτ, επιλεγμένοι Ισπανοί και πλήρης λίστα συμμετεχόντων – Kontrainfo (noticiasholisticas.com.ar) – είναι μια ματιά αλήθειας στο παγκόσμιο χωριό.

Δυστυχώς, είναι τόσο ισχυροί, τόσο πεπεισμένοι για την αδυναμία μας να καταλάβουμε και να αντιδράσουμε που δεν κρύβονται πια.

Club Bilderberg – L’oligarchia a porte chiuse – Articolo di Roberto Pecchioli (www-unavox-it.translate.goog)

Κατηγορίες:Ενδιαφέροντα
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε