Αρχική > Ενδιαφέροντα > Η κρυοσυντήρηση, το νέο (και κερδοφόρο) σύνορο του διανθρωπισμού

Η κρυοσυντήρηση, το νέο (και κερδοφόρο) σύνορο του διανθρωπισμού

του Tommaso Scandroglio

Υπάρχουν ήδη 400 μέλη του συλλόγου Tomorrow που είναι υπεύθυνο -αφού πεθάνετε- για τη διατήρηση του σώματός σας σε άζωτο για να το επαναφέρει στη ζωή όταν το επιτρέπει η επιστήμη.
Ο μύθος του επιστημονισμού του δέκατου ένατου αιώνα συγχωνεύεται με την υπερανθρωπιστική ύβρη.
Η ανάσταση δεν είναι σίγουρη, αλλά η επιχείρηση είναι εξασφαλισμένη.

Η αιώνια ζωή σίγουρα δεν είναι δώρο από τον Θεό, αλλά από την Tomorrow.bio, μια εταιρεία που, μόλις πεθάνεις, σε παγώνει, ακριβέστερα: σε κρυοσυντηρεί και μετά σε ξεπαγώνει όταν η τεχνολογία καταφέρνει να αναστήσει τους νεκρούς, όπως έκανε ο Ιησούς με τόν Λάζαρο.

Η διαδικασία είναι η εξής Πρώτα πρέπει να γίνεις μέλος αυτού του κύκλου του Φρανκενστάιν. Κόστος: 25 ευρώ το μήνα. Έπειτα, υπάρχουν το κόστος της διατήρησης σας στους -196° σε υγρό άζωτο από τώρα μέχρι και την επιστροφή του Κυρίου μας. Αν θέλετε το πακέτο all inclusive, δηλαδή να διατηρήσετε ολόκληρο το σώμα σας, χρειάζεστε ασφάλεια ζωής 200 χιλιάδων ευρώ. Η απότυτη ανοησία της ασφάλειας ζωής για να μείνεις για πάντα νεκρός.
Αν αντί για το πλήρες μενού προτιμάτε κάτι φθηνότερο, η κρυοσυντήρηση του εγκεφάλου είναι μόνο για εσάς, με την ελπίδα ότι μια μέρα μπορεί να μεταμοσχευθεί στο σώμα κάποιου άλλου.
Αλλά, επειδή είστε αρκετά ανόητοι για να θέλετε να καταψυχθείτε σαν ψάρι, ελπίζουμε ότι κανένα σώμα δεν θα χρειαστεί ποτέ να φιλοξενήσει τον εγκέφαλό σας. Σε αυτή την περίπτωση το κόστος της ασφάλισης ζωής πέφτει στις 60 χιλιάδες ευρώ.
Τέλος, υπάρχουν και άλλες μεταβλητές που πρέπει να ληφθούν υπόψη για να καταλάβετε πόσο είναι το τίμημα για την αγορά της αιωνιότητας, όπως η ηλικία στην οποία θα γίνετε ο αποθανών και η κατάσταση της υγείας σας τη στιγμή του θανάτου (αν πεθάνετε απανθρακωμένος δεν είστε ο ιδανικός υποψήφιος). Το δεύτερο βήμα λαμβάνει χώρα όταν ο Κύριός μας σε καλεί κοντά του , προφανώς όχι πια για πάντα, αλλά για συγκεκριμένο χρόνο. Το Heaven Can Wait (Ο Παράδεισος μπορεί να περιμένει), ο τίτλος μιας ταινίας έχει γίνει σλόγκαν με ουτοπικές αναφορές. Εάν είστε κοντά στον θάνατο, καλέστε το προσωπικό του Tomorrow εκ των προτέρων. Αυτοί θα φτάσουν και σαν γύπες θα περιμένουν να ακούσουν την τελευταία σου πνοή και μετά θα σε κρυώσουν (αυτό είναι ένα σκόπιμα γλωσσικό παράδοξο μας). Ωστόσο, εάν πεθάνετε ακαριαία, οι συγγενείς σας ή οι εκπρόσωποί τους θα ειδοποιήσουν επίσης το Tomorrow χρησιμοποιώντας μια συγκεκριμένη εφαρμογή. Υπάρχει επίσης ένα βραχιόλι για χρήση από τα μέλη σε περίπτωση ξαφνικού θανάτου, το οποίο μπορεί να βοηθήσει το ιατρικό προσωπικό σε οποιοδήποτε νοσοκομείο να σας κρατήσει  όσο καλύτερα μπορεί πριν φτάσουν οι νεκροθάφτες του αύριο. Γιατί στην πραγματικότητα πρόκειται για αυτό: μια ταφή όχι στη γη, αλλά σε υγρό άζωτο. Το τρίτο βήμα, αφού οι τεχνικοί σε έχουν χτυπήσει από κάτω σαν φρεσκοπιασμένο μπακαλιάρο, θα είναι η νοσηλεία επ’ αόριστον σε μια εγκατάσταση που βρίσκεται στο ελβετικό χωριό Rafz της Ελβετίας (καταλάβαμε πλέον ότι οι άνθρωποι πηγαίνουν εκεί για να βάλουν χρήματα, να κάνουν σκι, να πεθάνουν συνοδεία του Cappato και να ξαναζωντανέψουν).



Τέταρτο βήμα: η ανάσταση. Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα τους: «Πιθανή αποκατάσταση της ζωής. Εάν και όταν η ιατρική τεχνολογία προχωρήσει αρκετά, μπορείτε να αναζωογονηθείτε και να ανανεωθείτε. […] Μόλις ολοκληρωθεί η επαναθέρμανση, η επανέγχυση και η επιδιόρθωση, όλες οι διαδικασίες συνδυάζονται σε ένα είδος «αναζωογόνησης» παρόμοιο με την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση που αποτελείται από πολλά μέρη που οδηγούν σε «αποκατάσταση της ζωής» σε περίπτωση καρδιακής προσβολής. Προτού τα έργα εφαρμοσμένης έρευνας έχουν νόημα, πρέπει να γίνουν πολλές εννοιολογικές και θεωρητικές βάσεις».

Αυτή η αξιόλογη και σοφή σύνεση καταστρέφεται στη συνέχεια με την ακόλουθη φράση: «Δεν υπάρχει θεμελιώδης βιολογικός λόγος για τον οποίο η ανάνηψη δεν θα είναι δυνατή μια μέρα». Είμαστε πολύ πέρα ​​από το ελιξίριο της ζωής. Εδώ έχουμε το ελιξίριο της αιώνιας ζωής .

Μερικές γρήγορες σκέψεις. Στην πραγματικότητα, κρύο. Από βιολογική άποψη, ο θάνατος είναι μια μη αναστρέψιμη διαδικασία σε φυσικό επίπεδο (τότε τίποτα δεν είναι αδύνατο για τον Θεό). Μόλις περάσετε αυτό το κατώφλι, είναι αδύνατο να επιστρέψετε. Είναι ένα εξαιρετικά φυσικό όριο – η ζημιά που προκαλεί ο θάνατος στους ιστούς είναι ανεπανόρθωτη – και ως εκ τούτου ανυπέρβλητη ακόμη και από την πιο φουτουριστική τεχνολογία.

Σε ένα πιο πολιτισμικό επίπεδο, η διατήρηση του ανθρώπου στην κατάψυξη σαν στήθος κοτόπουλου παραπέμπει σε ένα υλιστικό όραμα του ανθρώπινου προσώπου. Όπως ένας υπολογιστής που έχει απενεργοποιηθεί και για να τον ενεργοποιήσετε ξανά πρέπει να τον επαναφέρετε, ώστε να επανενεργοποιήσετε το λειτουργικό σύστημα.
Εν ολίγοις, ένα αυτοκίνητο, ένα αυτοκίνητο που χάλασε. Προς το παρόν δεν έχουμε ακόμη τα ανταλλακτικά που απαιτούνται για την επανεκκίνηση, αλλά μην ανησυχείτε: αργά ή γρήγορα θα φτάσουν.

Δεύτερον, το Tomorrow επιδιώκει τον κλασικό και επίσης άφθαρτο μύθο της ήττας του θανάτου, έναν μύθο του μεταανθρωπισμού και έναν μύθο που είναι πολύ συναρπαστικός. Μάλιστα, αυτή η εταιρεία έχει ήδη περισσότερους από 400 συνδρομητές -και η συνδρομή, όπως είδαμε, δεν κοστίζει όσο αυτή τού Sky- υπάρχει σε 800 ευρωπαϊκές πόλεις και σε 35 πολιτείες, ακόμη και εκτός Ευρώπης.
Είναι μια από τις πολλές συνέπειες του επιστημονισμού του δέκατου ένατου αιώνα: η ευτυχία θα προέλθει από την επιστήμη, ένας κόσμος χωρίς ασθένειες και πόνο είναι δυνατός χάρη στην τεχνολογία.

Η επιστήμη είναι αυτή που θα μας σώσει, όχι ο Χριστός.

Η αθανασία δεν προέρχεται πλέον από τον Θεό , ούτε από τη δόξα όπως διδάσκει ο Foscolo, αλλά από την τεχνική.
Η εμπιστοσύνη στην επιστήμη έχει λοιπόν αντικαταστήσει την πίστη στον Θεό και έχουμε τόση εμπιστοσύνη που μπορούμε να στοιχηματίσουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο όνειρο να ξυπνήσουμε μια μέρα, μετά από τόσο μεγάλο ύπνο. Μια εμπιστοσύνη που ενισχύθηκε με την ελπίδα να αιωνιοποιηθεί για πάντα. Ω ναι, γιατί, μόλις ξυπνήσει από τον ύπνο του θανάτου, η αδελφή θάνατος είτε δεν θα μπορεί πλέον να κάνει τίποτα εναντίον μας, γιατί κάθε ασθένεια θα εξαλειφθεί για πάντα, είτε, εναλλακτικά, θα πεθάνουμε ξανά και μετά θα ψαρευόμαστε από τον υπόκοσμο, πάλι από την επιστήμη και ούτω καθεξής για πάντα.
Περισσότερο από μια ανάσταση, μοιάζει με μια κυκλική μετενσάρκωση στο ίδιο σώμα[Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ. ΜΙΑ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ] η οποία, δεδομένου ότι ο θάνατος θα είναι πλέον ένα απλό εξάρτημα της ζωής, θα είναι κατά μείζονα λόγο σε θέση να αναζωογονηθεί χάρη στην τεχνολογία. Αν νικήσαμε τον θάνατο, φανταστείτε τα γηρατειά.

Το τελευταίο σύνορο που πρέπει να περάσει είναι αυτό του θανάτου . Παγωμένος για να επιστρέψω αύριο στη ζεστή αγκαλιά της ζωής. Βάζοντας τον θάνατο ανάμεσα σε αγκύλες ή, αντίστροφα, παύοντας την ύπαρξη και μετά πατώντας το play και επιστρέφοντας στο άκουσμα της μουσικής της ζωής.

Το να πεθαίνεις και μετά να ζεις : μυρίζει Χριστιανισμό, αλλά στην πραγματικότητα είναι απλώς ύβρις , είναι να θέλει κανείς να κάνει όπως ο Θεός και να μην αποδέχεται το ανθρώπινο πεπερασμένο του.
Είναι μια εμμονή της σύγχρονης εποχής: να δίνει κανείς θάνατο μέσω της άμβλωσης και της ευθανασίας σαν να είναι Θεός (και η ευθανασία είναι άλλο ένα τεχνούργημα για να παραπλανηθεί κανείς ότι θέτει υπό έλεγχο τον θάνατο) και να δίνει ζωή σε ένα παιδί με δοκιμαστικό σωλήνα, να εναντιώνεται σε σοβαρή αντίσταση στούς φυσικούς νόμους που επιθυμεί ο Θεός

« Ο τελευταίος εχθρός που θα καταστραφεί είναι ο θάνατος » ( Α’ Κορ. 15, 26). Αλλά η ήττα της Κυρίας με το δρεπάνι θα γίνει[ΕΓΙΝΕ] μέσω του Χριστού, όχι μέσω του Αύριο .
Βρισκόμαστε στη μέση του μύθου της ανθρώπινης παντοδυναμίας, ο άνθρωπος ως ο απόλυτος άρχοντας που έχει τη δύναμη της ζωής και του θανάτου. Το Eternity είναι εδώ και μπορεί να αγοραστεί με ένα κατάλληλο τραπεζικό δάνειο.
Γιατί –ας είμαστε ειλικρινείς– η ανάσταση δεν είναι σίγουρη, αλλά η επιχείρηση είναι σίγουρη

Criopreservazione, la nuova (e redditizia) frontiera del transumanesimo – Articolo di Tommaso Scandroglio (www-unavox-it.translate.goog)

Κατηγορίες:Ενδιαφέροντα
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε