Αρχείο

Archive for 25 Ιουνίου, 2024

Έξι χρόνια μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και ο αγώνας εναντίον της συνεχίζεται

25 Ιουνίου, 2024 Σχολιάστε

Γράφει ο Δρ. Ιωάννης Αμπατζόγλου*

Συνελληνίδες, συνέλληνες,

Για μία ακόμα χρονιά συναντιόμαστε στο Πισοδέρι της Φλώρινας, πιστοί στο ραντεβού μας αλλά και στον αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Την πρώτη φορά που βρεθήκαμε εδώ ήταν η 17η Ιουνίου 2018 η ημέρα που υπογράφηκε η Συμφωνία των Πρεσπών. Σε αυτό το σημείο αλλά και στην γύρω περιοχή νιώσαμε στο πετσί μας τη βία και τον τραμπουκισμό ενός κράτους που είχε πάρει απόφαση να ξεπουλήσει τα ιερά και τα όσιά μας. Από τότε, κάθε χρόνο την ίδια μέρα, ερχόμαστε σε αυτό το χωριό. Έχει σημασία όχι μόνο να μην ξεχνούμε την προδοσία που επιτελέστηκε από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την οποία συνεχίζει να σέβεται η ΝΔ, αλλά και να κάνουμε πράξη το σύνθημα «Αντίσταση και Αγώνας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Το μνημείο Αντίστασης και Αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, στο οποίο συγκεντρωθήκαμε σήμερα, είναι το πρώτο μνημείο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, το ανεγείραμε στις 17 Ιουνίου 2020, και αποτελεί ένα σημείο αναφοράς του δίκαιου εθνικού αγώνα μας. Να θυμίσω ότι το μνημείο αυτό είναι εγκατεστημένο στον δημόσιο χώρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Πισοδερίου του Δήμου Πρεσπών και για την ανέγερσή του ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, αίτημα από την ομάδα «Μακεδόνες Δραμινοί», έγκριση από τον Δήμο Πρεσπών, αδειοδότηση της ανέγερσης κ.λπ.

Όσοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι νόμιμο να αδειοδοτούνται μνημεία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών απλά λένε ψέματα! Τους διαψεύδει το συγκεκριμένο μαρμάρινο μνημείο που βρίσκεται μπροστά σας και όπως προανέφερα έχει ανεγερθεί νόμιμα. Άλλωστε, ούτε η Συμφωνία των Πρεσπών υποχρεώνει τους πολίτες να την εφαρμόζουν ούτε τους απαγορεύει να αγωνίζονται εναντίον της. Επομένως, εάν έχουμε ακόμα δημοκρατία στη χώρα μας θα πρέπει να μπορούμε να εκφραζόμαστε και εμείς που είμαστε εναντίον αυτής της συμφωνίας, και είμαστε η συντριπτική πλειονότητα, το 70%, όπως φάνηκε από τις δημοσκοπήσεις. Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες δεν είναι σωστό να απορρίπτουν τις αιτήσεις ανέγερσης για τέτοια μνημεία. Ή υπάρχει κυρίαρχος λαός που μπορεί να εκφράζει τις ιδέες και τα πιστεύω του ελεύθερα, ή με τρόπο φασιστικό το κράτος ή οι τοπικοί άρχοντες του το απαγορεύουν. Μη μας κουνούν ορισμένοι το δάκτυλο και μας μιλούν για δημοκρατία και ελευθερία ενώ οι ίδιοι τους εμφορούνται από αντιλήψεις αντιδημοκρατικές που στόχο έχουν να περιορίσουν την ελευθερία μας.

Διαβάστε περισσότερα…

Κατηγορίες:Ενδιαφέροντα